"En sak är säker på Grant Thornton; vill du så får du."

Linköping

Carolina Jonasén Frogedal

Auktoriserad revisor, affärsrådgivare och kontorschef

"För mig fanns det två karriärval. Det ena var att bli sångerska som Carola. Det andra var att jobba på kontor och ha snygga dräkter som i Lagens änglar. Men istället utbildade jag mig till musiklärare. Efter några år i läraryrket drabbades jag tyvärr av sjukdom. Då fick jag chansen att arbetsträna på Grant Thornton i Lindesberg där min mamma var kontorschef. Fast en sak var säker, jag skulle aldrig gå i hennes fotspår och bli revisor.

"Med min karriärresa vill jag visa att allt är möjligt"

Men snart var jag tillbaka på universitet och skolade om mig till ekonom. Jag började jobba som revisorsassistent och 2011 blev jag auktoriserad. Jag trivdes väldigt bra, lärde mig nya saker och sedan tog min karriär ytterligare ett steg när jag 2014 fick jag möjlighet att ta över ansvaret som kontorschef. Jag känner mig hemma i ledarrollen och är duktig på att förklara och lära ut, kanske tack vare att jag också är utbildad lärare. En annan sak jag älskar med att vara kontorschef är att jag får jobba både med revision och med ledarskap.

2016 fick jag chansen att bli chef över kontoret i Linköping. Tre gånger så många medarbetare och tolv mil från Örebro, där jag bor med min familj. Jag var tveksam till pendlingen, men redan från början skapade vi ett upplägg som innebär att jag jobbar vissa dagar från Örebro. Idag går ju det eftersom allting finns digitalt, vi är inte längre beroende av papperskopior och fysiska avstämningar. Det gör också att kontoren kan samverka på ett helt annat sätt.

Jag trivs väldigt bra med mitt jobb och tycker att byråkonceptet är fantastiskt! Det spelar ingen roll om du jobbar i Stockholm eller i Lindesberg, du får ändå samma chanser både i Sverige och internationellt. Det är ingen begränsning att du jobbar på ett litet kontor. Det ställer snarare andra typer av krav. Du måste ha en enorm bredd och du får rycka in och ta mycket ansvar i och med att teamen inte är lika stora. Det är väldigt utvecklande!

Med min karriärresa vill jag visa att allt är möjligt. Att man kan byta yrke. Att det inte är farligt att våga anta utmaningen och bli chef. Eller att ta ett jobb på en annan ort. Vare sig du flyttar eller har pendlingsavstånd är det en nyttig erfarenhet."

Vill du också jobba här?