En ödmjuk vinnarskalle med OS i sikte  

Stockholm

Hana Antunovic

Associate Assurance

10 jun 2019

Viljan att vinna har alltid varit stark hos Hana Antunovic som valt att satsa på en karriär hos Grant Thornton. Tack vare årsarbetstiden och en kultur hon beskriver som unik kan Hana hjälpa Sveriges entreprenörer att växa samtidigt som hon satsar på karate på världselitnivå. Nio gånger har hon blivit SM-mästare, hon har tagit VM-brons och nu är siktet inställt på OS.

Många beskriver Hana som en ödmjuk vinnarskalle. Hon håller med, och säger att drivkraften är utveckling.

- Det måste hela tiden gå framåt – på jobbet, på karaten och i livet i stort. Med Grant Thornton behöver jag inte välja. Mina kunder vet att jag elitsatsar, kollegor och chefer stöttar och jag känner att jag äger min tid tack vare årsarbetstiden som erbjuds. Så länge jag säkrar att mina kunder är nöjda och att jag är med i viktiga arbetsmöten kan jag jobba när och var det passar mig. Jag tävlar internationellt med karaten och delar av mitt jobb kan jag göra på distans. Jag kan jobba från en flygplats, ett hotell – här handlar det om kvalitet, inte face-time.

Hana ser sig själv både som en stark individualist och lagspelare, och har nytta av båda i jobbet.

- Jag gillar kombinationen av eget arbete och större uppdrag i team. Det är skönt att ibland helt styra min egen tid och samtidigt häftigt att se hur vi presterar bättre tillsammans än vi skulle göra individuellt.

"Med Grant Thornton behöver jag inte välja, här får jag både och"

Roligast på jobbet är relationen med kunderna.

- Många av våra kunder är familjeägda företag och det är härligt att se hur de brinner för det de gör. Det bästa är när jag ser hur mycket de uppskattar oss. Det är öppna armar – en relation. Vi hjälper dem att utvecklas – med dem, inte mot dem. Det kan ju finnas en bild av att vi i revisionsyrket är poliser som kontrollerar – och kontrollerar gör vi ju samtidigt som vi hjälper företagen. Revision är coolt!

Teamandan och den inkluderande kulturen är unika styrkor enligt Hana, och hon kände av det redan i de första mötena.

- Jag valde Grant Thornton efter examen eftersom jag fick en så bra bild av kulturen och värderingarna genom människor jag mötte på mässor och studentkvällar. Jag såg också att flexibiliteten i arbetet skulle fungera bra med tävlandet. Idag känner jag att jag har stöd på alla fronter. Vi är alltid ett team och hjälper varandra. Här kan jag fråga vem som helst om vad som helst. Det är stöttande och tryggt – ett privilegium som jag inte tror finns på alla företag. Jag har vänner som jobbar hos konkurrenter och de har inte samma upplevelse.

Det finns många paralleller mellan karaten och jobbet, och kombinationen ger balans.

- Fokus, koncentration och att köra på behövs i båda delar. För att hinna allt jag vill har jag också blivit bra på att planera och prioritera. Träningen hjälper mig att bli mer strukturerad och effektiv. Det kanske låter märkligt men jag känner att jag får mer tid dagar då jag tränar. Och om jag får gå och träna så levererar jag mycket bättre.

Vill du växa med oss? Kika på våra lediga tjänster.