"Jag flyttade två gånger. Först längtade jag bort. Sedan längtade jag hem."

Göteborg

Hans Dellton

Auktoriserad skatterådgivare

Skattekonsulten Hans Dellton är född och uppvuxen i Göteborg. Efter nästan tio år på Skatteverkets storföretagsenhet var han sugen på att byta sida och bli konsult. Samtidigt hade han och hans sambo börjat prata om att bo någon annanstans. Till exempel i Jönköping, som är sambons hemstad.

"För mig var det givet att byta kontor inom Grant Thornton"

- Vi var mycket i Jönköping, åkte fram och tillbaka. Jag var också sugen på ett nytt jobb och hade varit det ett tag, men varje gång jag var på väg dök det upp något spännande projekt eller liknande som höll mig kvar i myndighetsvärlden, berättar Hans.

Han började kolla runt bland olika byråer, men fastnade snabbt för Grant Thornton.

- Grant Thornton var förstahandsvalet för mig och just då låg en tjänst ute som skattekonsult i Jönköping. Jag hade en positiv bild av företaget och både företagskulturen och arbetsbeskrivningen kändes helt rätt, så jag sökte jobbet.

Samma vecka sökte hans sambo också ett jobb i Jönköping. En vecka senare kallades de både till varsin intervju. Och ytterligare en vecka efter det erbjöds de varsin tjänst.

- Helt plötsligt var det skarpt läge. Vi var ju båda sugna på en ny stad och nytt jobb men frågade oss ändå om vi var redo att testa. Vi tackade ja och sen gick det väldigt fort med att skaffa lägenhet i Jönköping.

Detta var i januari 2011 och Hans trivdes direkt väldigt bra i Jönköping, både med sin nya roll som konsult och med kollegorna och kunderna.

- Det var ett bra klimat på kontoret, det var utvecklande att jobba med vår typ av kunder och jag hade nära till jobbet. Men efter några år började vi sakna Göteborg och "bästkusten" mer och mer. Pulsen vi hade där, min familj. Så även om det var hundra procent från båda att flytta till Jönköping så var vi också hundra procent överens om att vi ville flytta tillbaka till Göteborg.

Familjeskäl spädde sedan på hemlängtan och flyttlasset tillbaka gick i juli 2015.

- För mig var det givet att byta kontor inom Grant Thornton, jag funderade inte ens på att jag skulle vara tvungen att söka mig vidare externt. Jag kände redan alla på skatteavdelningen i Göteborg eftersom vi jobbar så mycket tillsammans i team över kontorsgränserna.

Hans och hans sambo ångrar inte en sekund att de bytte Göteborg mot Jönköping. Men de ångrar heller inte att de vågade bryta upp och flytta hem igen.

- Genom att flytta till Jönköping fick jag möjlighet att börja jobba på Grant Thornton. Genom att flytta tillbaka till Göteborg kom jag hem till Västkusten igen, till familjen och havet. Och jag kunde ändå behålla mitt roliga jobb!

Vill du också jobba här?