Revisor, affärsrådgivare och medaljör i världens längsta skidlopp

Linköping

Joakim Mårbring

Auktoriserad revisor och certifierad affärsrådgivare

Joakim Mårbring är ett fint exempel på hur våra medarbetare kan kombinera en framgångsrik karriär med sin passion. Nyligen förverkligade han världens längsta långfärdslopp. Peppande kollegor, flexibla arbetstider och årsarbetstiden som Grant Thornton erbjuder hjälpte honom i mål.

För sex år sedan hade han aldrig stått på ett par skidor, i mars gled Joakim i mål i världens längsta skidlopp.

"Det är mycket tack vare att vi motiverat och pushat varandra som fått mig att hålla motivationen uppe att träna inför loppet."

- Jag har alltid varit sportintresserad. Efter en knäskada för några år sen kunde jag inte röra mig på samma sätt som förr. Det var då jag fick upp ögonen för längdskidåkning. Jag har genomfört Vasaloppet varje år sen 2015 men i år lockade en ännu större utmaning, berättar Joakim.

Joakim är auktoriserad revisor och certifierad affärsrådgivare på Grant Thorntons kontor i Linköping, och har jobbat hos oss sedan 2009. Tillsammans med kollegorna på kontoret har han förberett sig för det 22 mil långa loppet.

- Vi har genomfört Stafettvasan, där vi hade 2 lag om 5 personer med från kontoret, gått på spinning och bodypump tillsammans med ett par kollegor. Det är mycket tack vare att vi motiverat och pushat varandra som fått mig att hålla motivationen uppe att träna inför loppet. Att vi har flexibla arbetstider och årsarbetstid har även gjort det enkelt för mig att kunna styra om schemat och hitta tid för att träna.

- Nu satsar vi på ytterligare ett år i Stafettvasan. Vi har redan lyckats få ihop två lag på kontoret, men hoppas på fler!

Joakim nämner hur viktigt det är med glädje i vardagen, och vikten i att ha en bra sammanhållning med kollegorna för att möjliggöra ännu bättre dynamik i sina team.

- Vi fokuserar mycket på små avbrott i vardagen för att lära känna varandra utanför kontoret. Detta har vi märkt leder till bättre, mer effektiva team. Win-win för oss och våra kunder, avslutar Joakim.