”Det enda jag ångrar med att jag gick över till Grant Thornton är att jag inte gjorde det tidigare” 

Karlstad

Uwe Scheele

Kontorschef i Karlstad

20 feb 2020

Möt vår kollega Uwe Scheele, kontorschef i Karlstad, och ta del av hans inspirerande utvecklingsresa där han testat olika roller, bytt kontor och slutligen flyttat hem till sina barndomstrakter.

Uwe har många strängar på sin lyra – förutom att vara kontorschef och auktoriserad skatterådgivare är han riskansvarig för affärsområdet Skatt, undervisar på Karlstads Universitet och är Grant Thorntons representant i kvalitetsnämnden för skatterådgivning (FAR). Under sin karriär har han jobbat i olika skatte- och ledarroller på flera revisionsföretag, men sedan 2015 är han en del av oss – ett beslut han inte ångrar.

- Grant Thornton lockade mig med ett gott rykte och ett fokus på mjuka värden med hänsyn till en medarbetares olika stadier i livet. Helt klart en mänskligare arbetsmiljö, där jag kunde fortsätta jobba med roliga och spännande skattefrågor. Det enda jag ångrar med att jag gick över till Grant Thornton är att jag inte gjorde det tidigare, berättar Uwe.

Distansjobb öppnade för nya möjligheter

Mellan 2015 och 2019 var Uwe baserad i Stockholm och jobbade på kontoret där, men i samband med sommarstugeköp i hemstaden Arvika började han delvis jobba på distans från Karlstadskontoret.

- Den dåvarande kontorschefen berättade att de inte hade någon skattekonsult på kontoret, så jag testade att jobba på distans och kände mig så välkommen! Det var inga problem alls att jobba från ett annat kontor, något jag fortsatt med efter flytten till Karlstad. Jag jobbar fortfarande mycket med kollegorna i Stockholm och Göteborg, men också väldigt mycket med kollegorna i regionen. Jag tycker att det är viktigt att vara flexibel och inte bunden till sitt kontor. På Grant Thornton är det möjligt samtidigt som det uppmuntras!

Så småningom fick han frågan om att bli kontorschef – en spännande och utmanande förändring som öppnade dörren för Uwe att flytta tillbaka till rötterna.

- I samband med att jag fick frågan om att bli kontorschef flyttade jag hit på heltid och började bygga ett hus hemma i Arvika. Förut var jag i Värmland då och då – men nu är jag äntligen här på riktigt, det är så häftigt! Något som visade sig vara en stor styrka i min nya roll är att jag har erfarenhet av både större och mindre kontor i alla mina tidigare roller. Jag fick också en väldigt bra stöttning av den föregående kontorschefen under introduktionen. Det är en påminnelse om att det alltid går att sträcka ut handen och få hjälp – vi jobbar alla tillsammans och gör bra saker ihop.

Ta chansen att driva din egen utveckling du med! Här är Uwes bästa tips till din resa:

- Våga att säga vad du vill och våga prova nya vägar. Grant Thornton är en organisation med frihet och stora möjligheter – bara man vill och visar det. Ta chansen!

- Kom ihåg att det faktiskt går att byta spår under arbetslivet. På Grant Thornton går det att byta roll men ändå vara kvar i samma härliga organisation – det är jag ett bra exempel på!

Vill du växa med oss? Se våra lediga tjänster här.