Möt medarbetare som väljer att växa med oss - igen

Väx med oss23 aug 2019

Flera medarbetare som lämnat Grant Thornton för att prova andra arbetsgivare har valt att komma tillbaka. Varför? Kunderna, kulturen och förmånerna sticker ut. Möt några som återvänt och se varför de tycker att vi är en bättre arbetsgivare.

Elina Ronnede, Consultant Outsourcing Services: 
“Jag saknade konsultrollen och kollegorna.”

- Under föräldraledigheten blev jag headhuntad av en kund. Jag var väldigt nyfiken på att jobba i en linjeroll och tackade ja. Men jag trivs egentligen med flera bollar i luften och att jobba med flera kunder samtidigt. Konsultrollen passar mig bättre och jag saknade mina kollegor, det kändes ju som hemma. Jag kontaktade min gamla chef och fick återvända. Grant Thornton är ett fantastiskt företag med stora möjligheter, öppen kultur, flexibilitet och kollegor som hjälps åt. Vill man något finns stora möjligheter. Det är en stor styrka med så många avdelningar – det är en stor kunskapsskatt! Det är lärorikt varje dag. Jag har insett det nu ännu mer när jag varit borta. Jag känner mig stolt över att vara en del av familjen igen.

“Konkurrenten går inte att jämföra med Grant Thornton”

 Ritva Malmqvist, Director IT Assurance:

 - Jag kände att jag ville utvecklas och fick ett bra erbjudande av en konkurrent. Där och då kändes det stimulerande och spännande, så jag tackade ja. Snabbt märkte jag att konkurrenten inte alls hade lika bra kultur, det var inte kreativt och stimulerande. Det går inte att jämföra med Grant Thornton. Vi har en väldigt bra kultur och så många intressanta kunder - många typer av företag inom olika branscher, en stor mängd ägarledda bolag och start-ups. Så det är stimulerande från många olika håll. Grant Thornton betraktar personalen som en tillgång. Jag tror på att man genom en bra kultur kan behålla och attrahera personal - trivs personalen gynnas kunderna! Jag gillar också att vi är jämställda. Jag har fått ny energi av att vara tillbaka.

Johan Collby, Head of CX & Business Development:
“Jag gillar att vi drivs av att utveckla företagare och värnar om våra medarbetare.”

- Jag har tidigare jobbat på KPMG, och tycker att Grant Thornton skiljer sig åt mycket på flera plan. Jag är väldigt positiv till att vi som jobbar här drivs av att utveckla företagare. Jag kände att jag kunde återvända när Grant Thornton hade en än mer framåtlutad organisation än tidigare som sätter utveckling som ett av de främsta områdena för mig att jobba med. En av de styrkor som jag tycker är viktigast är att Grant Thornton värnar om personalen på ett genuint sätt. Att arbeta intensivt med att utveckla kundupplevelsen på företaget och att ha möjlighet att prioritera saker man tycker är kul på fritiden är viktigt tycker jag, exempelvis tävlar jag i mountainbike. Det är viktigt att hitta en balans, och jag tycker att vi som bolag jobbar aktivt för att göra det möjligt.

Merja Eneroth, Consultant Payroll Services:
”Det är mycket bättre förmåner än hos konkurrenten”

- Första gången jag började på Grant Thornton var genom Proffice. Jag kände mellanchefen som nämnde att det fanns ett ledigt jobb. Jag hade inte jobbat på byrå tidigare och var nyfiken på att testa. Efter en tid blev jag headhuntad av en konkurrent. Men där var det rörigt. Jag kände mig ensam och saknade mina gamla kollegor. Jag drivs av att alltid göra ett så bra jobb som möjligt och se till att ha ett bra samarbete med kunderna för att göra dem nöjda. Då är även ett bra teamarbete internt viktigt. Grant Thornton har ett bättre samarbete mellan lönekonsulterna, och överlag inom företaget. Dessutom är det mycket bättre förmåner än hos konkurrenten. Det är helt enkelt mycket bättre här.

”Ett utifrånperspektiv fick mig att inse hur bra jag hade det”

Stephanie Nielsen, Associate Assurance:

-Jag sökte till Grant Thornton för att jag drömde om att komma in i den här branschen. Min svärmor hade också jobbat här, så det var den första revisionsbyrån jag tänkte på. Det var verkligen en wow-upplevelse när jag började. Här är det viktigt med nöjda kunder och att man har det bra på jobbet, jag gillar att vi har ett stort fokus på välmående. Efter en tid fick jag ett erbjudande från min tidigare arbetsgivare, som erbjöd en linjechefsroll och högre lön. Jag tackade ja men insåg rätt fort att jag saknade revision, mina arbetsuppgifter och att kunna bestämma över mitt jobb. Jag gillar verkligen den interna utbildningen och möjligheterna till personlig utveckling – alla erfarenhetsutbyten och att kunna utöka sin verktygslåda. Flexibiliteten är också A och O, det går att uppnå en balans. Det som var bra med att jag tillfälligt lämnade var att jag fick ett utifrånperspektiv där jag insåg hur bra jag hade det på Grant Thornton. En natt drömde jag om Grant Thornton och när jag vaknade trodde jag att det fortfarande var min arbetsplats. Men sedan kom jag på att det inte stämde. Dagen efter min dröm bestämde jag mig för att ringa upp kontorschefen. Jag trivs superbra, ångrar inte en sekund att jag kom tillbaka!

Sanna de Mander, HR Project Manager:
”Jag längtade tillbaka till företagskulturen. Det är stor värme och samtidigt mycket business.”

- Jag ville testa på att vara i konsultrollen och hade en gammal kollega som jobbade på Grant Thornton som kopplade ihop mig med dåvarande HR-chefen. Mitt första intryck var att medarbetarna var innovativa, sociala och entusiastiska, jag fick direkt en positiv känsla. Rollen jag hade internt var Recruiting and EB specialist under fyra månader. Jag fick samtidigt med detta ett erbjudande inom offentlig sektor och kände att jag vill testa det för att bredda min kompetens från många år i det privata. Jag var där i ca 2,5 år men höll kontinuerligt kontakten med Grant Thornton och längtade tillbaka till företagskulturen. Det svåraste var byråkratin jag upplevde inom offentlig sektor där Grant Thornton är mycket mer snabbfotat. Jag drivs av förbättringsarbete, att effektivisera och att analysera. Att jobba med alla fantastiska trevliga och kunniga människor driver mig också! Man får en bra känsla direkt när man kommer in till receptionen här på kontoret. Det är stor värme och samtidigt mycket business.