Möt medarbetare som väljer att växa med oss - igen

Väx med oss23 aug 2019

Flera medarbetare som lämnat Grant Thornton för att prova andra arbetsgivare har valt att komma tillbaka. Varför? Kunderna, kulturen och förmånerna sticker ut. Möt några som återvänt och se varför de tycker att vi är en bättre arbetsgivare.

Merja Eneroth, Consultant Payroll Services:

”Det är mycket bättre förmåner än hos konkurrenten”

- Första gången jag började på Grant Thornton var genom Proffice. Jag kände mellanchefen som nämnde att det fanns ett ledigt jobb. Jag hade inte jobbat på byrå tidigare och var nyfiken på att testa. Efter en tid blev jag headhuntad av en konkurrent. Men där var det rörigt. Jag kände mig ensam och saknade mina gamla kollegor. Jag drivs av att alltid göra ett så bra jobb som möjligt och se till att ha ett bra samarbete med kunderna för att göra dem nöjda. Då är även ett bra teamarbete internt viktigt. Grant Thornton har ett bättre samarbete mellan lönekonsulterna, och överlag inom företaget. Dessutom är det mycket bättre förmåner än hos konkurrenten. Det är helt enkelt mycket bättre här.

Sanna de Mander, HR Project Manager:

”Jag längtade tillbaka till företagskulturen. Det är stor värme och samtidigt mycket business.”

- Jag ville testa på att vara i konsultrollen och hade en gammal kollega som jobbade på Grant Thornton som kopplade ihop mig med dåvarande HR-chefen. Mitt första intryck var att medarbetarna var innovativa, sociala och entusiastiska, jag fick direkt en positiv känsla. Rollen jag hade internt var Recruiting and EB specialist under fyra månader. Jag fick samtidigt med detta ett erbjudande inom offentlig sektor och kände att jag vill testa det för att bredda min kompetens från många år i det privata. Jag var där i ca 2,5 år men höll kontinuerligt kontakten med Grant Thornton och längtade tillbaka till företagskulturen. Det svåraste var byråkratin jag upplevde inom offentlig sektor där Grant Thornton är mycket mer snabbfotat. Jag drivs av förbättringsarbete, att effektivisera och att analysera. Att jobba med alla fantastiska trevliga och kunniga människor driver mig också! Man får en bra känsla direkt när man kommer in till receptionen här på kontoret. Det är stor värme och samtidigt mycket business.