Umeå

Affärsdriven redovisningskonsult

Vill du arbeta mot dynamiska ägarledda tillväxtbolag?

Ditt uppdrag
I denna roll arbetar du nära kund och mot de tyngsta beslutsfattarna på kundsidan och ser nya branscher och företag växa fram. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Självständigt leda mestadels avancerade kunduppdrag och ta ansvar för leveransen
  • Skapa och utveckla kundrelationer och aktivt bidra till att utveckla Grant Thorntons affär
  • Redovisningsnära rådgivning
  • Coacha juniora konsulter

Som redovisningskonsult har du fokus på att tillsammans med övriga teamet utveckla kundrelationen i uppdragen. Du arbetar mestadels med avancerade avstämningar, årsbokslut, rapportering och rådgivning inom redovisning och beskattning. Du är lyhörd för kundens behov och kommer med råd och förslag på nya lösningar och tar det från idé till handling. I uppdragen förväntas du agera proaktivt och bidra till att utveckla kundrelationer. Du kommer till en öppen och prestigelös organisation där du har möjlighet att påverka genom snabba beslutsvägar. Dessutom är du med och driver affären, på riktigt.

Kontoret
Vårt kontor i Umeå är en mötesplats för det lokala näringslivet. Här anordnar vi seminarier och utbildningar riktade till vd, styrelse och ägare. På vår mötesplats träffas entreprenörer också för att affärsnätverka och utbyta erfarenheter med andra företagare. Idag arbetar ca 30 medarbetare inom ekonomiservice, revision, skatt och affärsrådgivning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som brinner för att hjälpa entreprenörer och ekonomiavdelningar i deras arbete med en effektiv ekonomiadministration, redovisningsfrågor och närliggande rådgivning. Du vill arbeta med entreprenörsföretag för att företagande intresserar dig och du vill vara en hjälp i företagarens vardag.

Vi söker dig som vill ta nästa steg i utvecklingen. Det betyder att du vill ansvara över en större kundvolym, arbeta tillsammans i större team, kvalitetssäkra och leda medarbetare i deras arbete, och vill lägga en stor del av din tid tillsammans med kunden.

  • Minst 3 års erfarenhet från redovisning
  • Goda kunskaper inom redovisning och beskattning

Personliga egenskaper
För att trivas och bli framgångsrik hos oss ser vi att du lever upp till våra framgångsbeteenden som är en viktig del av vår kultur. I stora drag betyder det att vi söker dig som vill skapa goda relationer, ta initiativ och anta utmaningar samt har en positiv inställning, visar engagemang och tar ansvar för det du gör.

För att lyckas i rollen tror vi att du är lyhörd, intresserad av ledarskap och få andra att växa. Detta i kombination med intresse för affärer och vilja att skapa kundvärde.

Vårt erbjudande
Vår vision är att verka för ett välmående näringsliv i Sverige. Genom engagerade och framtidsorienterade diskussioner hjälper vi våra kunder att äga, styra och leda sina företag. Här får du i en platt och förändringsbenägen kultur forma din egen karriärutveckling. Vi arbetar gränsöverskridande över kontor och affärsområden.

Din ansökan
Vi ser fram emot din ansökan och ditt CV så snart som möjligt och senast den 20 januari. Vänligen observera att vi inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vi passar på att vara lediga under jul, därför kan det dröja till mitten av januari innan vi behandlar din ansökan. Har du frågor så är du välkommen att ställa dem då.

För mer information kring tjänsten kontakta Christin Rach, ansvarig rekryterare, christin.rach@se.gt.com eller rekryterande chef Daniel Dahlberg, daniel.dahlberg@se.gt.com.  

Välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är en konsultbyrå inom revisions- och rådgivningsbranschen. Vi hjälper ägarledda entreprenörsföretag att växa och utvecklas. Många medarbetare beskriver miljön som både positiv och dynamisk. Vi är över 1250 medarbetare på 24 kontor i Sverige och är ett medlemsföretag inom Grant Thornton International. Vi stödjer entreprenörer i de ekonomiska frågorna inom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning.

Kontakta oss