,
Stockholm

Associate / Senior Associate inom Global Mobility / International Tax

 

Vi söker en skattekonsult till vårt Global Mobility Service (GMS)-team i Stockholm. Inom GMS jobbar vi framförallt med svensk och internationell individbeskattning i gränsöverskridande situationer där våra kunder är såväl internationella koncerner, svenska expansiva bolag inom segmentet mid-market som idrottare, artister och privatpersoner. Större delen av vårt arbete avser rådgivning och en mindre del compliance så som upprättande av inkomstdeklarationer. Vi hanterar socialförsäkringsfrågor och vi är ofta den första kontakten för utländska företag som ska etablera sig i Sverige där vi hanterar frågor om fasta driftställen och bistår med arbetsgivare/skatteregistreringar. Vi har även ett nära samarbete med vår lönehanteringsavdelning där vi bistår med rådgivning i internationella situationer.

Vi har ett starkt kundfokus och jobbar nära våra kunder. Vi värdesätter jämställdhet och är måna om att våra medarbetare trivs och utvecklas tillsammans.

Grant Thorntons skatteavdelning räknas till en av Sveriges mest välrenommerade skatterådgivare. Vi är drygt 90 konsulter som erbjuder tjänster inom fyra nyckelområden: företagsbeskattning, internationell beskattning fåmansföretag och moms-tull- och punktskatter.

Hur tycker dina, eventuellt, framtida kollegor att det är att jobba på Grant Thornton?

Att arbeta på Grant Thornton är både roligt och utvecklande. Här arbetar vi med mycket breda frågor och fokus ligger framför allt på rådgivning vilket bidrar till att man väldigt tidigt får mycket kundkontakt. En av de saker som jag tycker mest om med att arbeta i vårt Global Mobility-team är känslan av att alla hjälps åt, någon hierarki finns inte och inga frågor känns svåra att ställa. Kollegorna på Grant Thornton är super och vi har en fin sammanhållning vilket gör att det är kul att gå till jobbet.”

 • Terese Sahlman, Senior Associate

 Läs gärna mer vad våra medarbetare tycker på vår karriärsida.  

Ditt uppdrag
Som skattekonsult inom GMS arbetar du huvudsakligen med skatterådgivning som rör kunder med internationell verksamhet. Skatteavdelningen i Stockholm är under tillväxt och rollen innebär dels att arbeta i team på större kunduppdrag och dels ta en aktiv roll i konsultationer på mindre uppdrag givetvis med senior support.

Eftersom Grant Thornton riktar sig mot entreprenörsföretag kommer du att arbeta med kunder inom många olika branscher som alla har olika behov. Ditt arbete är brett, varierat och du följer ofta uppdragen från start till mål. Du har mycket kontakt med andra affärsområden och kollegor i de övriga ca 140 länderna.

Hos oss kommer du huvudsakligen att arbeta med:                      

 • Internationella individskatte – och socialförsäkringsfrågor vid arbete i Sverige respektive utomlands
 • Upprätta inkomstdeklarationer
 • Ekonomiska arbetsgivarbegreppet; registreringar och ansökningar i relation till detta
 • Företagens skyldigheter kring erläggande och rapportering av lön, arbetsgivaravgifter etc.
 • Kvalificerade lönehanteringsfrågor innebärande stöd till interna löneserviceenheterna runt om i landet
 • Arbeta med kollegor inom internationell företagsbeskattning och fåmansföretag i gemensamma uppdrag

Vem är du?
Vi söker dig som är en teamspelare och vill fortsätta att utvecklas inom skatterådgivning. Du vill hjälpa företag och individer att lyckas samt vara med på vår fortsatta utvecklingsresa.

 • Du har 1–3 års erfarenhet från rollen som skattekonsult
 • Du har en akademisk examen inom juridik alternativt en ekonomiutbildning med skatteinriktning
 • Van att arbeta med internationella kunder och frågor inom global mobilitet
 • Vi söker dig som drivs av att hjälpa dina kunder, investerar tid i dina relationer, kommer med initiativ och älskar utmaningar!
 • Du har integritet, ett stort intresse för global mobilitet och vill till en arbetsplats där du får möjlighet att växa

För att trivas och bli framgångsrik hos oss vill vi att du lever upp till de framgångsfaktorer som Grant Thorntons medarbetare röstat fram - skapa goda relationer, förnyelse och förbättring, ansvarstagande och glädje i vardagen. Detta innebär att vi söker dig som visar intresse och förståelse för våra kunders affär, bidrar till ett öppet klimat där vi hjälper varandra framåt, levererar med kvalitet och på utsatt tid samt har ett positivt mind-set och visar engagemang i det du gör. Vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du arbeta hos oss? 
Skicka då in din ansökan till oss så snart som möjligt, dock senast den 31 januari.

Vi använder oss av tester i våra rekryteringsprocesser. Testerna syftar till att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi hoppas att du blir en av oss!

Om du har några funderingar kring rekryteringsprocessen kan du kontakta ansvarig rekryterare Madelene Steinert på madelene.steinert@se.gt.com. För frågor kring tjänsten kan du kontakta rekryterande chef på aino.a.andresen@se.gt.com eller 076-130 72 85.

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret