,
Eskilstuna

Senior Consultant inom Ekonomiservice till Eskilstuna

Nu finns möjligheten att bli en av oss och stärka Sveriges näringsliv tillsammans med härliga kollegor, entreprenörer och tillväxtbolag! Med oss får du arbeta i en platt och förändringsbenägen kultur där du får växa och utvecklas nära våra kunder.

Till vårt kontor i Eskilstuna söker vi dig som har några års erfarenhet av att arbeta med redovisning och som nu är redo att ta klivet vidare i en härlig tillsammans-kultur. Våra kunder står inför framtidens utmaningar och du kommer i din roll som erfaren redovisningskonsult agera en viktig rådgivare på deras tillväxtresa. Du kommer ingå i teamet för Ekonomiservice som består av totalt 17 engagerade medarbetare och som präglas av en familjär och hjälpsam kultur.

Hör mer vad våra medarbetare tycker i filmen nedan. 

 

Vad innebär ett jobb inom redovisning på Grant Thornton?
Ekonomiservice är affärsområdet som arbetar med hanteringen av företagens ekonomifunktion där redovisning och bokslut utgör grunden i arbetet. Vi fungerar ofta som bolagets externa rådgivare samt bollplank. I kunduppdrag arbetar du tillsammans med både erfarna och juniora kollegor på ett analytiskt, utredande och felsökande sätt med löpande affärshändelser samt period- och årsbokslut.

Tillsammans med övriga i teamet ansvarar du för att skapa och upprätthålla en god relation med kunden vilket kräver att du alltid är lyhörd för kundens behov av råd, ger proaktiva förslag på förbättringar och nya lösningar samt tar hjälp av mer erfarna kollegor och specialister i mer avancerade frågor.

Exempel på Arbetsuppgifter:

  • Upprättar och kvalitetssäkrar årsbokslut, årsredovisningar och inkomstdeklarationer samt mer avancerade periodbokslut.
  • Rådgivning inom redovisnings- och beskattningsområdet samt inom fåmansföretagsbeskattning.
  • Tar fram och kvalitetssäkrar insiktsfulla och rådgivande rapportbrev till kund samt övrig rapportering för att uppfylla kundens behov (ex skräddarsydda rapporter, branschspecifika analyser, nyckeltal, budgets & prognoser)
  • Stötta och bidra till utveckling av mer juniora kollegor i teamet
  • Identifiera affärsmöjligheter som kan leda till merförsäljning på befintliga kunder

Vem är du?

Vi söker dig som har ett intresse för näringsliv och företagande samt en vilja av att skapa och leverera kundvärde. Du har erfarenhet och kunskap inom:

  • Minst 2 års erfarenhet i en roll som redovisningskonsult alternativt att du har några års erfarenhet av att arbeta i en roll som redovisningsekonom på en ekonomiavdelning
  • Coacha mer juniora kollegor
  • Akademisk examen, alternativt 2-årig YH/KY-utbildning där du har läst kurser som möjliggör att du kan skriva provet för att bli Auktoriserad Redovisningskonsult FAR
  • Flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift

Vårt erbjudande
Vår vision är att verka för ett välmående näringsliv i Sverige och vi hjälper våra kunder att äga, styra och leda sina företag. Här får du i en platt och förändringsbenägen kultur forma din egen karriärutveckling. Hos oss får du mycket frihet under ansvar och stor möjlighet att påverka och forma din egen roll. Vi är 1200 kollegor som arbetar gränsöverskridande över kontor och affärsområden. Hållbarhet är integrerat i vårt sätt att arbeta, inte minst i rollen som arbetsgivare. Vi erbjuder stora möjligheter att arbeta på distans och hög flexibilitet att välja den plats som passar ditt team och dig bäst när du utför ditt arbete.

För att du ska få den bästa utvecklingen i din roll ingår du i ett internt utvecklingsprogram som omfattar såväl ”on the job training” som interna och externa utbildningar. Utifrån egna intresseområden och förmågor har du möjlighet att ta dig an andra ansvarsområden, utöver kunduppdragen, och därmed bidra till Grant Thorntons fortsatta utveckling och tillväxt, exempelvis genom att vara handledare för nyanställda.

Låter det som en spännande möjlighet?
Du kan ansöka med CV eller din Linkedin-profil. Istället för personligt brev vill vi att du besvarar urvalsfrågorna på nästa sida. Vi använder oss av arbetspsykologiska tester i våra rekryteringsprocesser för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Vi arbetar löpande med våra rekryteringsprocesser vilket betyder att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 januari 2022.

Om du har några frågor gällande tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef Caroline Rosqvist på
caroline.rosqvist@se.gt.com. Om du har några funderingar gällande rekryteringsprocessen kan du kontakta ansvarig rekryterare Madelene Steinert på madelene.steinert@se.gt.com. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du vara med och stötta Sveriges tillväxtbolag?

Grant Thornton är Sveriges största revisions- och konsultföretag med fokus på entreprenörer och tillväxtbolag. Här får du 1200 kollegor på 22 kontor som varje dag gör skillnad för våra kunder genom våra affärsområden revision, ekonomiservice, skatt och rådgivning. Du blir en del av en skön tillsammanskultur där du utmanas, utvecklas och växer med alla kunder och kollegor. Tillsammans med oss stärker du Sveriges näringsliv och skapar hållbar tillväxt. Genom vårt medlemskap i Grant Thornton International, en global paraplyorganisation, kan världen bli din arbetsplats. Läs mer om vad våra medarbetare tycker om oss som arbetsgivare på våra karriärsidor.

Kontaktuppgifter för kontoret